Accessos directes:
govern.cat | gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
12-03-2019 18.18

El president Torra situa "la igualtat d'oportunitats" com a "prioritat absoluta" del Govern

  • El cap de l’Executiu ha visitat l’Escola Àuria d’Igualada, un centre d’educació especial per a infants i adolescents
El president Torra i el conseller Bargalló a l'Escola Àuria d'Igualada (foto: Rubén Moreno) El president Torra i el conseller Bargalló a l'Escola Àuria d'Igualada (foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha situat aquesta tarda “la igualtat d’oportunitats” com una “prioritat absoluta” del Govern. El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions durant la visita a l’Escola Àuria d’Igualada acompanyat del conseller d’Educació, Josep Bargalló.  L’Escola Àuria és un centre d’educació especial que la fundació Apinas va crear el 1967 per donar servei als infants i adolescents amb necessitats especials de la comarca i que, actualment, compta amb 120 alumnes.

El president Torra ha situat aquesta visita en el marc de desplegament del Pacte Nacional per a les persones amb discapacitat. “Volem estar sobre el terreny i donar suport a les entitats que treballen amb les persones més febles i més desvalgudes”, ha explicat, perquè “aquest no serà el país que volem si no aconseguim que tothom pugui tirar endavant”. En aquest sentit ha tingut paraules d’agraïment a totes les persones que treballen en aquest centre.

El president Torra i el conseller Bargalló han visitat les aules i la resta d’instal·lacions de l’escola també acompanyats de l’alcalde d’Igualada i president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells; el president de l’associació Apinas, Enric Fillat, i la resta de l’equip directiu i docent. Posteriorment, han anat a la torre de Cal Salinas, per visitar les obres d’adequació que s’hi estan fent. L'Ajuntament d'Igualada ha cedit l’edifici a l'entitat Apinas per ubicar-hi una Aula Integral de Suport (AIS), un equipament educatiu per a alumnes amb dificultats d'aprenentatge derivats de trastorns mentals greus i problemes de conducta. El programa del president a la capital de l’Anoia també compta amb una visita al Taller Àuria, un centre especial de treball que té com a objectiu la inserció laboral de persones amb discapacitat o risc d'exclusió social.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | govern.cat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat